Luna, Robbin, Marna & Aedan

De belevenissen van de familie van Rijen...

03 januari 2016

Endurance race KCR

Het was al vroeg opstaan deze zondag voor ons en opa en oma om op tijd op de kartbaan te staan in Roosendaal. Team MMR en al die andere jonge rijders verzamelde zich om 9.30u.
Na een uitgebreide uitleg over het reglement, de pitstop strategiën en de vlaggen van Corné Snoep kon er een kwalificatie gereden worden. Martijn, Mika en Robbin startte met kart nr 5 van de 5de plaats.
Daarna was Martijn de eerste die een heat reed in de race, daarna reed Robbin en vervolgens Mika.
De tijden van 39 werden langzaam aan 38-tigers. Op een trage pitstop na ivm het aan de gang krijgen van een transponder, ging deel 1 van de race goed en behield team HMMR de 5de plaats.
Bij het tweede deel van de race gebeurde er wel het één en ander. Door opnieuw een fout bij de pitstraat vertrok Martijn te vroeg en kreeg hij een zwarte vlag. Maar door de slechte lichtinval dacht hij blauw te krijgen en stond alleen even stil om andere rijders te laten passeren. Hierdoor moest er alsnog een straf van 15 sec stilstaan worden uitgevoerd. Vervolgens was Robbin zo heftig in gevecht met zijn voorganger dat hij het pitbord niet goed interpreteerde en een rondje te lang doorreed. En tenslotte reed Mika de boarding in, stond even stil tot hij door het baanpersoneel weer op gang werd geholpen.
Door deze acties verloor team HMMR toch zijn 4de positie en eindigde de 2 uur durende Endurance race op P5.
Robbin reed de snelste rondetijd van het team met een 38.087.