Luna, Robbin, Marna & Aedan

De belevenissen van de familie van Rijen...

28 augustus 2016

Live aanwezig bij Formule 1 Spa-Francorchamps


Om 4uur zijn we opgestaan om om 5uur in de auto richting Spa Francorchamps te rijden. Het gaat een hele lange dag worden, maar wat hebben we er zin in!!
Onze vrienden Judith, John Bison en Boris en Nicole Leenaars zaten al in Luxemburg en we hadden afgesproken tussen 7.30 en 8uur op het circuit te staan. Gelukkig vielen de files richting Spa mee tot we bij het circuit kwamen. Daar was het aanschuiven tot het weiland van een lokale boer waar we de auto konden neerzetten. Genoeg politie gezien, maar verkeer werd er niet geregeld. Ondanks de drukte van ruim 70.000 bezoekers vonden we elkaar vrij vlot richting de entree. Met 14 man zijn we vervolgens een goede plek gaan zoeken op het kilometers lange circuit. Rop vond een mooie plek pal naast de baan, vlak bij wc en eet/drank tentje. Goede plek voor de kinderen waar ze ook nog konden spelen eer het Formule 1 feest met Max Verstappen zou losbarsten.
In middels werd het flink heet en hebben we plastic zakken aan het hek gehangen om een schaduwplek voor de kinderen te maken. En eindelijk om 14uur konden we op het scherm de start van de race zien. Helaas ging het bij bocht 1 al mis voor Max en waren zijn kansen verkeken. Maar wat gaaf om weer live bij zo'n race aanwezig te zijn.
Na afloop was het door de hitte en stof weer met duizenden mensen aanschuiven om het circuit te verlaten. Moe, vies en bezweet kwamen we bij de auto. Maar het duurde ruim 3,5 uur om van de parkeerplek en Spa weg te komen. Toen moesten we nog richting huis. Met een zonnesteek was de terugreis voor mama verschrikkelijk; hoofdpijn en overgeven wat een ellende. Na 23uur stonden we eindelijk thuis en werd er gelijk gedoucht en in bed gedoken.
Wat een dag!!!!! En wat geweldig om met zulke leuke mensen dit te doen. Dank je wel Judith, John, Mika Senna, Boris, Nicole, Hugo en Mats.