Luna, Robbin, Marna & Aedan

De belevenissen van de familie van Rijen...

13 oktober 2016

2de bezoekje Orthoptist

Inmiddels is het een half jaar geleden dat Marna en Aedan een bril hebben gekregen en vandaag wil de orthoptist kijken hoe het gaat.
Marna was als eerste aan de beurt en de dokter vond dat met haar allees goed gaat. Geen achteruitgang, dus volgend bezoekje is over een jaar.
Bij Aedan liep dat toch anders. Bij de controle leek hij in een half jaar tijd behoorlijk achteruit gegaan. Om zeker te weten kreeg hij de beruchte druppeltjes om een duidelijkere uitslag te krijgen.
Gezien de ogen van mama en Luna, lijkt ook Aedan te kampen met hoge Myopie (bijziendheid) en komt hij in aanmerking voor een nieuwe behandeling uit het Erasmus ziekenhuis. Dmv dagelijks druppelen met Atropine willen ze de groei van het oog remmen en zo de achteruitgang beperken. Echter zoals met alles zitten hier wel een paar haken en ogen aan; Atropine is een giftig stofje, door vergroting van pupil kan Aedan 's avonds niet goed zien, is hij overgevoelig voor licht en zal er een multifocale bril en meekleurende glazen in zijn brilletje geplaatst moeten worden. En dan hebben we het nog niet over de mogelijke bijverschijnselen. Kortom een behandeling waar we toch even heel goed over moeten nadenken, want eenmaal begonnen met deze behandeling kan je niet meer zomaar stoppen.