Luna, Robbin, Marna & Aedan

De belevenissen van de familie van Rijen...

04 juni 2017

DOK weekend


Zet 28 enthousiaste rijders en rijdsters in een kart en dan heb je een fantastisch raceweekend bij KCR. Spanning, vreugde, verdriet, kameraadschap, fanatisme, pech.......maar bovenal heel veel gezelligheid tijdens DOK (Dutch Open Kart Challenge).
Robbin en Marna hebben ieder 6 races moeten rijden. Spannend want alle rijders zijn qua snelheid aan elkaar gewaagd en ook al heeft Robbin 3x een P3 gereden, toch stond hij op de 11de plaats in het klassement.  Hij mocht zondag dan ook vanaf de eerste plaats in de B-finale starten. De race verliep vlekkenloos en Robbin behield door heel constant rijden en een goed getimde pitstop naar de 1ste plaats.
Marna vertrok in de C-finale vanaf de 8ste plaats. Helaas door een samenloop van omstandigheden werden de spanningen in het begin van de race haar even teveel en begon ze haar race met een flinke achterstand; Haar kart had geen stoeltje en ze moest op kussentjes zitten wat erg wennen was, de kart had remproblemen waardoor ze bij de opwarmronde even dwars op de baan kwam te staan en in eer.n van de eerste rondjes werd zij door haar vriendinnetje Senna bij een inhaalactie aangetikt. Maar heel knap dat Marna toch na al die gebeurtenissen toch haar kalmte weer terugvond en daarna mooie racetijden reed. Uiteindelijk is zij op P27 geƫindigd en dat is gezien het deelnemersveld echt heel knap.