Luna, Robbin, Marna & Aedan

De belevenissen van de familie van Rijen...

26 juni 2017

Terugkeer Venus in de ren

Sinds de buizerd aanval op Venus zijn we eerst maanden bezig geweest met het hele van de wond. Dat is heel goed gegaan en de wond is zo goed als dicht en Venus voelt zich prima.
Maar het allermoeilijkste is de terugkeer in de groep. bij een eerdere poging werd ze bijna meteen doodgepikt door de groep en met name de hoofdkip Hera. Helemaal in paniek en erg angstig hebben we haar uit de ren gehaald en moest ze terug in de bench en een klein nachthokje.
Vandaag gaan we het nog een keer proberen. De nieuwe tactiek is om de bazige kippen Hera en Marron uit de ren te halen en die in de bench te plaatsen en Venus in de ren. In eerste instantie werd ze weer behoorlijk aangevallen en nam ze een hele onderdanige houding aan. langzaam maar zeker keerde de rust terug en zocht ze veiligheid bij Cleo. Die twee zijn echt verliefd en met allerlei prrr geluidjes is ze onafscheidelijk van haar haan. Ze staat nog steeds onderaan in rangorde in de ren, maar de aanvallen zijn een stuk minder en ze zit inmiddels nu 4 dagen in de groep.
Volgende stap is om Marron terug te zetten en als laatste Hera de uberkip. Hopelijk werkt dit plan en kunnen wij zonder zorgen op vakantie en is de groep weer compleet. Want is heel wat extra werk geweest de afgelopen maanden.